OK
farhangohonar-ir

 آشنایی با ساز عود (بربط)

آموزش ساز عود(بربط)
در
اموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج

اموزش عود در کرج


 خاستگاه بربت با استناد به اکتشافات باستان‌شناسی به پنج هزار سال پیش، تمدن سومر و شهر اور بر می گردد. در نگاره‌های مصری به جای مانده از دوهزار سال پیش که نوازندگان را به تصویر کشیده‌اند این ساز دیده می‌شود. پس از آن بربط به دیگر نقاط خاورمیانه از جمله ایران و عربستان دوره پیش از اسلام هم راه پیدا می‌کند. از بربت نوازان بنام ایرانی می‌توان باربد، بامشاد، نکیسا و رامتین را نام برد.خوارزمی در مفاتیح العلوم نام این ساز را «بربط» آورده و گفته که در اصل «برِبت» است به معنی سینهٔ بت (مرغابی)، چرا که ظاهر آن شبیه به سینه و گردن مرغابی است.

ساختار عود (بربط)

شکم این ساز بسیار بزرگ و گلابی شکل و دسته آن بسیار کوتاه است. به گونه‌ای که بخش اعظم طول سیم‌ها در امتداد شکم قرار گرفته‌است. سطح رویی شکم از جنس چوب است که بر آن پنجره‌هایی مشبک ایجاد شده‌است. بربت فاقد «دستان» است و پرش از خرک ساز کوتاه و تا اندازه‌ای کشیده‌است. بربت دارای ده سیم یا ۵ سیم جفتی است البته در برخی مواقع استادان قالب شکنی کرده و دو یا یک سیم در قسمت پایین قبل از سیم دو به ساز اضافه می‌کنند که این سیم‌ها فا زیر کوک می‌شود. سیم‌های جفت با هم هم‌آوا (کوک) می‌شوند و هر یک از سیم‌های دهگانه، یک گوشی مخصوص به خود دارد؛ گوشی‌ها در دو طرف جعبه گوشی (سر ساز) قرار گرفته‌اند.

بربت بم‌ترین ساز میان سازهای زهی ایرانی است؛ نت‌نویسی آن با کلید سل است (در واقع نت نویسی آن با توجه به وسعت و بمی صدای ساز بر اساس کلید فا می‌باشد که برای سهولت نت خوانی و نوازندگی یک اکتاو بالاتر نوشته می‌شود) که جمعاً دو اکتاو است. «اکتاو» بم‌تر از نت نوشته شده حاصل می‌شود. سیم بم (سُل پائین) معمولاً نقش «واخوان» دارد و گاه این سیم جفت نیست. صدای بربت به گونه‌ای است که صدای اکتاو چهارم پیانو از راست به چپ برابری دارد و در اصل باید بربت را با کلید «فا» نواخت یعنی صدای اصلی بربت یک اکتاو پایین‌تر از آن است که امروز متداول شده‌است.

مضراب بربت از پر مرغ (یا پر طاووس و شاه‌پر عقاب و حتی پر لاشخور تهیه شده‌است و گاه نیز نوازنده با مضراب دیگری ساز را می‌نوازد. نوازنده‌های امروزی از مضراب‌های پلاستیکی استفاده می‌کنند.

صدای بربت بم، نرم و در عین حال گرم و جذاب و نسبتاً قوی است. این ساز نقش تک نواز و هم‌نواز هر دو را به خوبی می‌تواند ایفا کند.

 

آموزش عود (بربط)
در
آموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج
با مجوز رسمی درجه یک از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی


آموزش عود در اموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج توسط استاد نستوه رمضانی (کارشناسی ارشد نوازندگی موسیقی ایرانی از دانشگاه هنر و مولف کتاب سلفژ موسیقی ایرانی) با  30 سال تجربه آموزش تدریس می شود ، ایشان از اساتید برجسته در زمینه آموزش عود در کرج می باشند. هنرجویان علاقه مند به یادگیری ساز عود می توانند نزد ایشان در اموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر آموزش ببینند.
اموزش عود در کرج
بهترین اموزشگاه موسیقی در کرج

 


 دوره های اموزشی در اموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج
(کلیک کنید)



بهترین اموزشگاه موسیقی در کرج با مجوز رسمی درجه یک از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اموزشگاه موسیقی فرهنگ و هنر کرج|اموزشگاه موسیقی در کرج



اموزشگاه موسیقی کرج ازادگان
کرج اموزشگاه موسیقی
کلاس موسیقی کر
ج
اموزشگاه موسیقی کرج جهانشهر
اموزش موسیقی در کرج
اموزش عور در کرج
اموزشگاه موسیقی کرج چهارراه طالقانی